Skip to content

Riksdagsval 2018

Riksdagsval 2018 och vad du behöver veta!

Kanske har du fått svar på frågan - vad ska jag rösta på? Inför det kommande riksdagsvalet är det viktigt att du känner att du är säker på vad jag ska rösta på. Utöver att du bör ha koll på vad jag ska rösta på finns det även en del viktiga datum att förhålla sig till. Här nedan listar vi några dagar som kan vara bra att ha koll på inför att du ska rösta i valet 2018.

1 mars 2017 - Idag tar valmyndigheten i Sverige fram statistik över befolkningen och vilka av de svenska invånarna som är berättigade att rösta. Statistiken används sedan av kommunen när de ska dela in områden i valdistrikt och valkretsar.

 

31 oktober 2017 - Idag är den sista dagen för både kommun- och landstingsfullmäktige att fatta ett slutgiltigt beslut om hur valkretsarna ska se ut. Länsstyrelsen behöver därefter godkänna dessa ändringar.

 

1 december 2017 - Sista dagen för länsstyrelsen att fatta beslut om ändringar som skett! Om man vill kan dessa beslut överklagas och dessa kommer i så fall hamna hos valprövningsnämnden.

 

1 mars 2017 - Dagen då valmyndigheten tar fram statistik över de som är berättigade att rösta i Sverige. Denna statistik används sedan för att kommunen ska kunna ta fram en korrekt indelning av valdistrikt och valkretsar.

 

9 september - Dags för valet!

Hur känner du inför frågan “vad ska jag rösta på"

Favicon

Denna sida är producerad samt optimerad av Flighton AB