Skip to content

Rösta 2018!

Viktigare än någonsin att rösta 2018!

Idag väger vikten av att rösta 2018 tyngre än vad den någonsin gjort förr. Det pågår konflikter på många håll runt om i världen och att ha rösträtt är inte en självklarhet globalt sett. För majoriteten av oss i Sverige kan alltså gå och rösta.

Möjligheten att rösta 2018 är ett privilegium få förunnat. Att kunna ta del i ett val och rösta 2018 är ett kvitto på att vår system samt vår demokrati i Sverige är hållbar. Men för att vår hållbara demokrati ska fungera så krävs det också att folket faktiskt tar sin rösträtt till och gör den hörd genom att rösta 2018.

Så vad ska man egentligen rösta på 2018?

Detta är en fråga som kanske inte är helt lätt att besvara alla gånger. Många gör det misstaget att dem går och röstar på samma parti som de gjort vid tidigare val, trots att det hunnit gå en hel mandatperiod på 4 år sedan sist. Kanske har både din åsikt förändrats och partiets åsikt likaså?

Att rösta 2018 innebär en rad olika saker. Du får en möjlighet att ta ställning till de frågor som betyder mycket för just dig. Genom att rösta 2018 kan du vara med och påverka hur vård, skola, omsorg och miljö ska utvecklas den kommande mandatperioden.

Även om du känner att det är svårt att komma fram till exakt vad du ska rösta på 2018 så är huvudsaken ATT du röstar. Genom att inte rösta 2018 finns risken att partier du egentligen inte sympatiserar med blir vågmästare och på så vis slår ut andra partier.

Om du vet helt säker hur du ska rösta 2018 för att du inte delar åsikter fullt ut med något av våra riksdagspartier är det viktigare att du hittar det ämne som du faktiskt brinner för och därefter tar reda på vad som känns viktigast för dig samt vilket parti som speglar din åsikt bäst. Att rösta 2018 är en möjlighet du inte får kasta bort endast för att du inte fullt ut gillar ett partis åsikter och värderingar.

Vill man göra mer än att bara rösta så kan man ställa upp som rösträknare i sin kommun. Genom att inte bara rösta 2018 utan även bidra med ytterligare tjänster till samhället får man fina meriter som visar på samhällsengagemang.

Detta gör man genom att anmäla sig till kommunen. På så vis visar du ditt intresse för att bli rösträknare 2018. Detta arbete ger en bra inblick i hur arbetet kring valet och rösträkningen fungerar, vilket såklart ger en ökad samhällskunskap som är bra att ta med sig vidare i livet. Rösta 2018 kommer vi att göra den 9 september 2018, ett datum som följer Sveriges alla regler kring när valet ska genomföras.

Den första söndagen i september vart fjärde jämnt år går Sverige inför val. Den enda gången detta ruckas på är vid potentiella nyval, eller som det här i Sverige kallas - extra val. Detta är dock mycket sällsynt och har i Sverige endast skett en gång under 1900-talet. Så se till att rösta 2018, både för att göra din röst hörd men också för att vara med och dra ditt strå till stacken och på så vis utse en stark regering!

Rösta online?

Att Rösta online skulle göra röstningsprocessen så mycket enklare för oss alla, eller hur? Riksdagen beslutade 2017 att inte godkänna förslaget om att rösta online trots att vi alla väntat på att just kunna rösta online istället för att stå i vallokaler och köa för något som egentligen skulle kunna göras på 1 minut!

Att faktiskt kunna rösta online skulle bespara vår tid och vår miljö samt ge oss fler röster då fler människor faktiskt skulle ta sig tiden att rösta om det nu bara skulle ta några sekunder. Det skulle även kunna göras på flera olika sätt, att man legitimera sig sig via BankID eller legitimera sig via sin bank. Det finns flera olika sätt att kunna rösta online, men inför valet 2018 får vi köa precis som vanligt.

Varje röst är viktig, så se till att ta reda på vilket parti som speglar dina åsikter på bästa sätt!

Förhoppningsvis, och troligen så ska vi kunna använda oss utav att rösta online inför nästa riksdagsval som kommer att äga rum år 2022.

Rösta 2018! - Vi hjälper dig att hitta rätt!